Texel

Ook dit jaar zijn wij weer mee op vakantie gemogen. Samen met onze baasjes hebben wij kunnen genieten van een midweekje Texel! Een echte aanrader voor elke viervoeter en bijhorende baas die van rust en natuur houdt.

Via de veerboot in Den Helder kwamen we aan in Texel. De tocht op de veerboot was voor mij zeer vreemd. We zaten in de auto, stonden stil en toch gingen we vooruit. Zeer raar gevoel wat me wat onrustig maakte, maar de baasjes stelden me gerust en zonder enige kleerscheuren kwamen we aan in Texel.  We verbleven in een hotel in De Koog. Zeer hondvriendelijk hotel; op de kamer lag er voor  elk van ons een kussen, een eetbakje en een  kluif klaar. Onze baasjes waren niet zo tevreden over het hotel, maar wij hadden het er best naar onze zin.

 

Elke dag gingen we ravotten op het strand; zàlig! Rennen achter de golfjes, spelen op het strand en ja, zelfs zwemmen in de zee! Onze Kaigo, echte waterrat, had hier geen problemen mee. Ik had wel een klein beetje aanmoediging nodig. Baasje Chris nam me letterlijk onder zijn vleugels (armen) en zette me dan in de zee neer. Als een professionel zwom ik terug naar de kant, schudde me vrolijk uit en ging heerlijk in het zand rollen om me vervolgens weer helemaal proper te schudden. Baasjes waren verbaasd dat mijn pels er zo mooi van blonk! I am sexy and I know it 😉

Buiten het strand had Texel ook een prachtige natuur om in te vertoeven. Te midden van al dat moois was er echt geen geluid te bespeuren; alsof wij samen met de natuur één waren. Onbeschrijfelijk!

Elke avond gingen we met zijn allen uit eten, alé de baasjes gingen uit eten en wij lagen dan braaf langs de tafel. Eén avond zijn we naar een theaterrestaurant (klif 12) geweest. Ook hier was men weer zeer hondvriendelijk; speciaal voor ons een tafel met wat extra ruimte en nog voor onze baasjes hun drankje hadden, hadden wij al  elk één drinkbakje gekregen. Op het einde van de avond kregen wij complimenten dat we zo flink waren 🙂

De ganse vakantie heb ik mij voorbeeldig gedragen. Slechts enkele keren luisterde ik niet van de eerste keer, maar dat kwam dan wellicht doordat er wind in mijn oren zat. O ja, en de laatste avond ben ik bovenop een haag gesprongen. Het schemerde toen wij al wandelend van het dorpje terug richting ons hotel wandelden. Mijn baasje haar aandacht werd getrokken door een zeer vreemde haag. Terwijl zij aan het bestuderen was of het nu een haag uit gras was of niet, zat ik er al bovenop; kijk baasje, je kan hier gewoon op wandelen hoor! Beide baasjes waren zo verrast door mijn frats dat ze niet de tijd hadden om boos te zijn, integendeel, ze kwamen niet meer bij van het lachen. Ja, bij een Kissmo kan je maar beter voorbereid zijn op iets wat je niet verwacht!