Mini roadtrip België

Op reis gaan met een mobilehome is ons vorig jaar zo goed meegevallen dat we besloten hadden om dit jaar opnieuw ééntje te huren maar deze keer maar voor een weekje.

Ons oorspronkelijk plan was de Normandische kust, maar zoals bij vele dingen heeft ook hier corona roet in het eten gestrooid. Toen onze vakantiedatum dichterbij kwam, begon de kaart jammer genoeg meer en meer te verkleuren. Omdat we een zorgeloze vakantie wilden, kozen we uiteindelijk voor een staycation; beetje rondtrekken in eigen land.

Met dank aan www.maxmagmee.com voor het vertrouwen in ons bij het verhuren van hun mobilehome.

De Hoge Venen (Ternell)

Normaal zouden we donderdagmorgen vertrekken, maar mijn wederhelft was zo enthousiast dat we dan toch al (beetje halsoverkop; hier en daar ontbraken nog enkele iets minder essentiële dingen) woensdagavond nog vertrokken zijn.

Via de camperapp hadden we een parking gevonden. Advies was om er niet overdag aan te komen, maar wel ’s avonds na 18u, dan zou het er minder druk zijn. Nu, en of het daar minder druk was dan…. Het was er godverlaten….op één auto na. Het was al aan ’t schemeren toen we aankwamen en ik vond het er best wel eng… We laten de jongens even hun ding doen buiten en daarna settelen we ons. “Enkel noodoproepen”…. Geen Netflix dan vanavond, maar wel de Libelle en de Humo 🙂 . Als we enkele uren later buitengaan om de honden uit te laten is het er gewoon pikkedonker… Die ene auto stond er nog steeds eenzaam geparkeerd. Ik kan het niet laten om toch even te denken dat die wellicht van wandelaars is die nooit zijn teruggekeerd 😉

Mijn fitbit heeft niet veel slaap geregistreerd maw ik was zeer blij dat het terug licht was :-). De parking begint vol te lopen als wij richting onze wandeling vertrekken. Het wordt er ééntje van 15 km. Prachtige wandeling op grotendeels verharde wegen. Onze vakantie is alvast goed begonnen!

Helaas lieten mijn wandelschoenen het na dag 1 al afweten, maar per geluk had ik nog sneakers bij die ervoor gezorgd hebben dat ik de rest van de vakantie geen pijnlijke voeten had (enkel blaren de laatste dag, maar dat is het minste 😉 )

Natuurlijk Limburg

’s Anderendaags wilden we eigenlijk in Plombières gaan wandelen dus gingen we op zoek naar een camping ergens in die omgeving. Van Ternell reden we dan door naar Natuurlijk Limburg, een rustige camping gelegen in de heuvelachtige bossen van de Voerstreek, ééntje om te onthouden. We blijven hier één nachtje staan en rijden dan door naar Plombières. We hadden een wandeling gevonden op Wikiloc. Het leek ons wel een bestaande wandeling want er stonden wandelpijltjes in allerlei kleurtjes. Ondanks het mooie landschap waren de wandelpaden heel erg verwaarloosd; een mix van netels, doornen en maïsvelden kwam ons tegemoet….Onze nieuwe buggy heeft er behoorlijk afgezien.. Even later merkten we dat hij platte band had…Onze wandeling was nog niet halverwege…Eens terug op de verharde weg, hielden we enkele fietsers tegen, doch zij hadden geen fietspomp die op ons bandje paste. Dan maar terug naar de mobilehome en een fietsmaker zoeken. Thoro, onze jongste telg van 6 maanden, wordt de laatste 2,5 km gedragen om de buggy wat te sparen.

Kort over de grens, in Nederland, vinden we een fietsmaker die al het materiaal had om ons verder te helpen, gelukkig! Met een reserveband én een pomp keren we weer naar België. We besluiten om ineens door te rijden naar ons volgende punt.

Aywaille

Geînspireerd door anderen waren we heel nieuwsgierig naar het stadje Aywaille. De eerste camperplaats die we voor ogen hadden, was volzet. Gelukkig maar, want we vinden enkele minuten later camping Dieupart, gelegen langs de Amblève. Het was er redelijk druk bezet langs het water en we voelden er niet veel voor om ons daar ergens tussen de rest te zetten. We mochten van de eigenaar ook kamperen op het veld wat normaal voor groepen was met tenten; die was volledig leeg. Daar hadden wij rap gekozen :D. Wat een rust; een heel grasplein waar alleen wij op stonden. Terwijl we genieten van de cava zoeken we op Wikiloc een leuke wandeling uit voor de volgende dag.

Dit wordt één van onze mooiste wandelingen deze vakantie. De klim valt reuze mee en het uitzicht is gewoon prachtig. We besluiten om op deze plaats nog een dagje langer te blijven. Voordeel van deze camping is dat ze langs ene kant heel rustig gelegen is en langs de andere kant op wandelafstand van de winkels ligt. Ideaal om terug wat proviand in te slagen.

’s Anderendaags wandelen we de andere kant uit waar we dan zicht krijgen op de berg die we daags voordien bewandeld hadden. Ook een heel mooie wandeling die eindigt langs de Amblève. De jongens genieten ervan om even in het water af te koelen. Thoro blijkt een echte waterrat te zijn en zwemt voor het eerst.

La Roche-en-Ardenne

Zondagavond rijden we door naar Camping de l’Ourthe in La Roche-en-Ardenne. We krijgen een plekje toegewezen op een twintigtal meter van de Ourthe. Van de vorige camping naar deze is voor ons de eerste minuten even hard wennen; van de rust naar een drukkere omgeving. Al gauw worden we bestempeld als “dat zijn die met die 5 honden” Mensen kunnen hier ook al tot vijf tellen 😉 . Als we de rest van de camping bekijken dan valt ons plekje nog heel goed mee; op een uithoek én grotendeels in de schaduw; ideaal want ze geven komende 2 dagen temperaturen rond de 30 graden.

Intermittent fasting zorgt ervoor dat we in de ochtend geen tijd verliezen aan ontbijt waardoor we tijdig aan de wandeling kunnen beginnen; we zijn terug voor de echte hitte 🙂 .  ’s Middags laten we de jongens even spelen in de Ourthe en na het avondeten, als de zon bijna onder is, gaan we op bezoek in het stadje wat er best wel mooi en gezellig uitziet met al die lichtjes.

De volgende dag nog een korte rustige wandeling en dan is het tijd om weer verder te trekken.

Camping Kalissehof (Loker)

We rijden door naar Loker, een dorpje in West-Vlaanderen en een deelgemeente van Heuvelland. Opvallend aan Loker is de kerk met zijn vier torentjes en natuurlijk ook de prachtige natuur. We kamperen er bij een boer, midden in de natuur met zicht op de Kemmelberg. We zijn er de enigen en mogen dan ook een heel groot deel van de plaats innemen; nooit eerder hadden we zo een grote “tuin” bij het kamperen 🙂

Ook hier maken we twee prachtige wandelingen en ook hier moeten we even tegen elkaar zeggen “we zijn in België hé” , waarmee we maar willen stellen dat er ook in ons eigen landje nog heel veel mooie plekjes wachten om ontdekt te worden. Dat vergeten we soms wel eens 🙂

Kortom, wij hebben alweer een super leuke vakantie achter de rug, met prachtig weer en we zijn weer enkele natuurplekjes rijker geworden .