TAP

Vorig weekend hebben we ons agilitybrevet gehaald. Op één persoon na wist niemand van onze plannen af. Na twee weken intensief weave trainen waren we eerder klaar dan verwacht en onze baasjes hadden ons stiekem ingeschreven op een wedstrijd ver hier vandaan. Geen pottekijkers dus!

Na een rit van ruim 2u kwamen we aan in Arlon, een plekje in het belgische Luxemburg. Er was de laatste dagen heel veel regen gevallen en het plein zag er “miserabel” uit. Vergeleken met de mensen die er reeds een halve wedstrijddag op hadden zitten, zagen wij er nog proper uit. Vermits ik helemaal geen liefhebber van modder ben, steeg bij mijn baasje het stresslevel nog wat hoger toen zij de toestand van het plein zag.

De keurders slaagden erin om een acht op te zetten op het “gespaarde” deel van het terrein. De regen viel opnieuw met bakken uit de hemel toen de kleine honden hun brevet liepen. Gelukkig was het terug droog toen het onze beurt was, maar het plein was er niet op verbeterd… Integendeel, onze baasjes liepen maar wankel en ik “gleed” van het dak af. Maar naargelang de omstandigheden deden wij het helemaal niet slecht en we slaagden die dag voor ons agilitybrevet! Baasjes fier, instructeurs blij en wij, wij kwispelen vrolijk verder en kijken al uit naar onze eerste wedstrijd :).