Op hotel

Vierzehn woche, border collie, brüder…. deze drie dingen heb ik onze baasjes afgelopen weekend om de haverklap horen zeggen. We zijn er dan ook even tussenuit geweest; naar Duitsland, waar we in een zeer hondvriendelijk hotel logeerden vlak aan de Rijn. Ja, jullie lezen goed; wij zijn op onze jonge leeftijd al op hotel gemogen! Met onze schattige snoetjes hebben we weer heel wat harten veroverd. Onze baasjes werden bijna door iedereen aangesproken over ons en wij werden door iedereen uitvoerig geaaid. Ook het personeel van het hotel was supervriendelijk. Overal waar we kwamen, werd ons een kommetje water aangeboden. En op één of ander evenementje vond ook een duitse tv-zender onze snoetjes schattig genoeg om te filmen.

We hebben weer “vreemde” dingen getrotseerd; de lift, de kabellift, de boot, het water, allerlei “soorten” mensen; kinderen, bejaarden, rolstoelmensen, andere honden,…. En zeer belangrijk, we hebben ons voorbeeldig gedragen! Zelfs ik, Kissmo! Het enige waar ik een beetje ondeugend geweest ben, is dat ik er niet aan kon weerstaan om even aan de benen van een “kakmadame” te likken. “Aaaaahhhhh” galmde het even erna door de straat. Mijn baasje draaide zich om alsof er niets aan de hand was en ook ik stapte nonchalant verder. Niets gebeurd!

Ik vind het heel leuk om ’s avonds door de stad te wandelen; er liggen dan gegarandeerd resten van ijsjes op de grond of papiertjes van teen of tander. Ook papieren zakdoekjes genieten mijn voorkeur. Eigenlijk vind ik alles wat op de grond ligt interessant. En het wordt dan nog interessanter als mijn baasje het van me probeert af te pakken, maar dat heeft ze nu door; wanneer ze niet achter me aan komt, laat ik mijn buit meestal snel terug vallen, dan vind ik er niet veel aan.

We hebben ook kennisgemaakt met vele andere honden; zowel honden uit de buurt als honden, die net als wij, het geluk hadden dat ze mee op vakantie mochten. Kaigo vond het super om in het water te spelen met een volwassen rasgenootje. Ik hield me terzijde; ik ben (nog) niet zo gek van water. Ik ben dan misschien wel ne stoere, ondeugende kerel, maar de “nieuwe dingen” verkennen, dat laat ik eerst aan onze nieuwsgierige Kaigo over.