Ons eerste agilityweekend

Op vrijdagavond vertrekken we reeds naar Putte waar het een gans weekend wedstrijd zal zijn. Voor het eerst slapen we buiten in een “voortent”. Met die tropische temperaturen was dat ideaal!

Na een rustige nacht zijn we lekker fris om ons beste pootje voor te zetten. Kaigo mag als eerste aan zijn parcours beginnen. Samen met Chris loopt hij dat prachtig en halen ze een eerste “Uitmuntend”. Ook ik hoef helemaal niet onder te doen voor mijn broertje: samen met mijn baasje doen we dat zonder fouten! Yeah!

Na het lopen zorgen onze baasjes voor de nodige verfrissing; we hebben een privé-zwembadje, schaduw en verkoelingsvestjes. We hebben zelfs een eigen tuintje op de camping. Wel niet zo groot als thuis, maar het is genoeg om onze pootjes te strekken. Alhoewel, het mocht van mij zelfs iets groter zijn. Met een viertal ontsnappingspogingen heb ik dat dan ook proberen duidelijk te maken, maar helaas werd ik misbegrepen. In de namiddag lopen we nog een tweede parcours; iets minder goed, maar baasjes en wij hadden er plezier in en het is toch dat wat telt hé!

Ook de volgende dag zijn we weer paraat om er een ferm lap op te geven. Enfin, dat was toch mijn bedoeling. Ik kwam aan de start en zag noch onze Kaigo, noch Chris. Vreemd, want anders lopen ze altijd voor me. Ik vertrek goed, neem mooi mijn raakvlakken en luister goed naar mijn baasje. Tot ik aan de wip kom, mijn neus gaat de lucht aan, ola, OLA, rechtsomkeer!!!! Een bekende geur giert door mijn neusgaten en de drang om te gaan kijken is groter dan de drang om door te lopen. Jaja, zie je wel, ik wist het, Chris staat hier ergens! Hey, joehoe, ik ben ook hier! “KISSMOOOOO”, oei, baasje wil dat ik verder loop. Ik zal dan maar eerst het parcours uitlopen en dan Chris gaan begroeten 🙂
Alvorens ik ’s namiddags aan het tweede parcours begin, krijg ik nog een “succesaai” van Chris. Nu ik iedereen gezien heb, ben ik klaar om me met volle concentratie volledig te geven. Alé ja, volledig is veel gezegd, in de mate van het mogelijke met de hitte, klinkt beter :). Ik doe het uitstekend en haal mijn tweede U’tje. Baasjes fier, ik fier! Ook onze Kaigo heeft vandaag goed zijn best gedaan, jammer van het gevallen latje,  maar hij en Chris vormden een geweldig team!

Door de warmte eindigt de wedstrijd vroeger dan voorzien. Het was weer een zeer leuk, leerrijk, gezellig en superplezant weekend! Zeker voor herhaling vatbaar!