Feest in de keuken

Dat wij flinke mannen zijn, dat wisten jullie al wel hé! We zijn zelfs zo flink dat wij overdag, als we alleen thuis zijn, mogen heersen over de keuken, het halletje naar buiten toe, de tuin en zelfs de weide achter de tuin. Onze baasjes weten ook dat wij ferme rakkers zijn, maar ze vergeten soms wel eens dat wij ook groeien en dus groter worden… zo groot dat ik, Kissmo al mooi op het aanrecht kan… En dat zorgt natuurlijk af en toe voor feest in de keuken! Zoals ook overlaatst het geval was; baasje Ingrid had lekkere sneetjes gemaakt  voor ze naar het werk vertrok, voor haarzelf en voor baasje Chris. Deze laatste moest echter nog even weg dus de boterhammetjes werden verpakt in zilverpapier. En jullie raden het al; de boterhammen lagen op het aanrecht. Beter nog, ze lagen daar te wachten op MIJ! Even zag ik baasje nog denken “zou ik ze toch niet nog iets verder leggen” , maar gelukkig was ze wat gehaast en liet ze alles mooi liggen. Het was voor ons, flinke kerels, geen probleem om het zilverpapier vakkundig te verwijderen en die heerlijke boterhammen naar binnen te werken. Als toetje ook nog even buiten wat zilverpapier strooien; kwestie van het feest helemaal af te maken….

Een dag later was het bijna groot feest; er stond gegrilde kip op het aanrecht! Baasjes waren druk bezig met paardjes te verzetten, zodat wij even vrij spel hadden. Jammer genoeg was onze onbewaakte tijd net iets te kort; ik word betrapt met de kip. Helaas zat deze nog in de plastic verpakking, doeme toch!!!!

Buiten een eetfestijn hebben we soms ook heel erg de neiging om de keuken te “versieren”. Zoals die ene keer dat ons baasje een proper kussen in onze mand gelegd had. Dat kussen was iets minder groot als we gewend waren en eigenlijk vonden we dat niet zo mooi. Ik had wat keukenrol op het aanrecht zien staan en ik kreeg ineens een brilliant idee; als we het kussen nu eens trachten op te vullen met keukenpapier, dan wordt het misschien groter. Zo gezegd, zo gedaan, of beter, zo geprobeerd, want ergens moet er iets fout zijn gegaan; de keuken zag wit, overal stukjes keukenrol en stukjes kussenvulsel…. Misschien volgende keer beter?!