Domaine du Moulin d’Asselborn

Nadat onze baasjes hun buikskes weer gevuld waren, reden we vanuit Jalhay door naar Luxemburg, meerbepaald naar Asselborn. Doorheen de velden en smalle paadjes lag ergens een leuk hotelletje verscholen, Domaine du Moulin d’ Asselborn. Gelukkig waren we er vrij snel, want iedereen was moe. We kregen onze portie brokken nog en daarna was het tijd om ons bencheke op te zoeken.

De volgende morgen stonden er weer heel wat kilometers op het programma. Onze eerste wandeling ging voornamelijk over smalle wegen doorheen de heuvelachtige velden. Heel even was het zonnetje van de partij maar al gauw kwamen er wolken opzetten, maar we bleven wel droog. Na de eerste 6 km hielden we een korte pauze, waarna we meer en meer door de bossen en langs het water onze wandeling vervolgden. Dit was véééééél toffer; meer vrijheid om los te lopen, dus ook meer vrijheid om nog eens wat deugnieterij naar boven te halen. Vrolijk loop ik op kop richting een oud brugje. Mijn neus had een lekker geurtje opgevangen en dat moest van naderbij onderzocht worden. Een witte kraag is nergens goed voor;  ik wil een bruine, en liefst ééntje waarmee ze me al van ver kunnen ruiken.  Deze smeuïge stront van god weet wie is de ideale camouflage! Alleen, mijn baasje was er niet zo blij mee. Ze wil me onmiddellijk verlossen van die natuurlijke parfum. Maar baasje toch, nu heb ik een sjaaltje van de natuur aan! Helaas, ze begreep het niet. Een beetje verder kunnen we allemaal goed aan het water en baasje Chris lijkt alweer mijn redder in nood. Of toch niet, hij wil mijn kraag terug wit maken. Bah nee, ik wil geen water over me. Nu is het mijn beurt om vieze snuiten te trekken.

Na deze tocht van opnieuw 6 km nemen we een even een break. Onze laatste tocht is er ééntje van 13 km. We passeren langs weilanden met koeien en paardjes. Ooh, wat zou ik toch graag de weide inlopen, maar de baasjes zijn op hun hoede en ik vind maar geen gaatje om mijn kans te wagen, helaas.

’s Avonds eten onze baasjes nog wat in het hotel en wij maken van de gelegenheid gebruik om onze poten te laten rusten en te slapen. Voldaan van deze leuke tweedaagse keren we terug huiswaarts waar we met zijn allen als een blok in slaap vallen.