de Sahara

Vandaag zijn we gaan wandelen in de Sahara, ja ja, jullie lezen het goed, de Sahara. Blijkbaar bestaat dat ook in België. Voor ons was dit een paradijs op aarde; zand, veel zand en water!!! Onze Kaigo is als echte waterrat van geen enkel water nog weg te houden. Laat iedereen maar denken dat ik nog niet zo goed durf te zwemmen; ik weet wel beter. Dat Kaigo de stokken maar uit het water gaat halen. Als hij er bijna is, dan pak ik hem af en loop ermee naar onze baasjes. Samenwerken noemen ze dat, daar kan de mensheid nog een voorbeeld aan nemen!

Er was toch iets wat me stoorde; aan de waterrand lag soms een beetje schuim. Vreemd spul zeg! Ik heb geprobeerd om het te begraven, maar dat kwam elke keer terug. Als een bezetene ben ik dan op en af beginnen te lopen langs de kant.  De baasjes vonden me met mijn gekke sprongen net een jong veulen dat voor het eerst rondschiet. Pff wat een vergelijking! Ik kan er toch ook niet aan doen dat dat allemaal zo beweegt en gek uitziet hé. Baasje vond het nu wel welletjes geweest en roept me tot de orde. Enfin, dat probeert ze toch; ik heb er geen oren naar, ben even helemaal van deze wereld en telkens ik bijna bij haar ben, schiet ik als een pijl uit een boog terug weg. Baasje was niet echt content; de leiband gaat terug aan en ik  kom met mijn vier poten terug op de grond.

Een beetje verder wil baasje  weten of ik toch geen pogingen zou ondernemen om te zwemmen als Kaigo niet mee het water in gaat. Alé baasje, als ik jou daar een plezier mee kan doen…. Een eerste stokje wordt weggegooid. Niets aan; ik kan nog overal staan. Beetje bij beetje gooit ze het wat verder en hé ik begin het nog fijn te vinden ook. Als het voor jou hetzelfde is, dan loop/zwem ik liever rond met afval dat ik tegenkom, in dit geval een fles. Ja, voor een fles wil ik wel eventjes zwemmen.

Om mijn vacht nog wat extra “sjwung” te geven, ga ik nog wat rollen in het zand! Yeah, dat is toch zo plezant!!!!  Veel praktischer dan een modderbad ;). By the way, ik moet er toch goed uitzien als moemoe volgende week komt dogsitten. Dat gaat pas een feestje worden! Mijn poten kriebelen al om haar goed bezig te houden; we zullen ons beste pootje voor zetten! 🙂