Achouffe

Afgelopen zaterdag zijn wij gaan wandelen in het mooie Achouffe. We waren niet alleen; er waren nog allerlei soortgenootjes die net als wij het geluk hadden dat ze mee op pad mochten met hun baasje. We werden goed ontvangen door het “fun4dogs”-team; eetbonnetjes voor de baasjes en koekjes voor de hondjes. Een leuke start voor wat een pracht van een wandeling zou worden.

Met frisse snoetjes begonnen we eraan. Al gauw bleek dat het niet simpel zou worden; er lag nog veel ijs langs het water waardoor we wel eens serieus van het pad moesten afwijken. Wij, hondjes, begrepen niet goed waarom we nu in godsnaam niet op dat ijs mochten lopen. Tot ééntje van ons ineens op het ijs wegzakte. Een beetje geschrokken, maar voor de rest niets aan de hand!

Wat was het zàlig om het merendeel van de wandeling rond te lopen zonder leiband en wat was het formitastisch om ongedwongen met al mijn soortgenootjes te spelen!  Af en toe eens checken of mijn baasje ook nog volgde en dan weer hup, de kop trekken met de rest van de bende. ’s Middags konden zowel de tweevoeters als de viervoeters even op adem komen in een naburig caféetje. Terwijl de baasjes van de soep genoten, heb ik  met mijn kont pal langs de kachel gelegen. Even dachten ze dat ik ging opbranden, maar mijn olifantenvelleke is daar goed tegen bestand.

Het was een vrij pittige wandeling; ééntje met ballen zeg maar! Steile beklimmingen en al even steile dalingen. De natte ondergrond maakte het extra spannend waardoor er soms erg grappige taferelen onstonden! Zo zag ik op een bepaald moment mijn baasje plots op vier poten kruipen ipv op twee. Vol enthousiasme ben ik haar toen gaan aanmoedigen; eerst een lek op haar snoet  en daarna heb ik haar al blaffend ondersteund tot ze boven was. Lief van mij hé! 

Een prachtige organisatie, een super wandeling, redelijk goed weer en last but not least, voortreffelijk gezelschap! Zeker voor herhaling vatbaar!